tirsdag 5. april 2016

Hospitering Eaton 5.4.2016



Tema: Programmering av smarthusløsninger med xComfort



xComfort er en trådløs smarthusløsning for bolig og mindre næringsbygg. Gjennom dette systemet kan vi styre lys, varme, solavskjerming, klimaanlegg og ivareta sikkerhetsfunksjoner ved bruk av sensorer og alarmer.
Belastningene er utstyrt med en aktuatorer, et strømstyrt rele som mottar og kvitterer kommandoer fra trådløse sendere i form av brytere, termostater, fjernkontroller eller smarttelefoner. Styringssystemet er godt egnet både for nyanlegg og renovering. Ved å bruke en trådløs router har vi full kontroll over systemet når vi ikke er fysisk tilstede i bygningen. Denne funksjonen er særlig viktig i forbindelse med sikkerhetsfunksjoner.





Første del av dagen hadde vi en gjennomgang av xComfort og ble kjent med de muligheter systemet gir og til å bli kjent med komponentene som er utviklet for å kunne utvikle et trådløst smarthussystem.
Vi startet først med en manuell programmering direkte på komponentene. Gjennom å trykke på en programmeringsknapp på aktuatoren og samtidig trykke å på bryterkomponenten, koblet vi bryteren til aktuatoren for den aktuelle belastningen og funksjonen var lagret. Dette er den enkleste nivået av xComfort. Og det kan løse mange utfordringer kunden har. Spesielt på renoveringer, nyinstallasjon på tømmerhytter o.l slipper vi å kable mellom brytere/termostater og lys-/varmesystemer.












Men hoveddelen av dagen var opplæringen i bruk av programmet MRF 2.46. Først fikk vi lære funksjonene i programmet, før vi fikk relevante oppgaver der vi programmerte simuleringsmodeller som innbefattet lys- og varmekomponenter. Programmeringen skjer online ved hjelp av et USB konfigurasjonsgrensesnitt, samtidig som vi har trådløs kontakt med komponentene.













1 kommentar:

  1. Hva synes du om disse strekene Odd Kjetil?
    Jeg har problemer med de, spesielt da anlegget blir stort da nærmer jeg meg nok angst. Men blir Sensio kontrollen en modul der logikken blir programmert i tillegg?
    Har fått med meg at Sensio er kontrollorganet og den som kommuniserer med Internett og da mobile enheter.

    SvarSlett